На кого са нужни къртачи под наем

В определен момент – на всеки. Когато при планирани ремонти или внезапни аварии се окаже, че е необходимо да се разбиват скали, бетон, асфалт, тухлен зид или дори плочки, използването на къртачи под наем е оптималното решение. На разположение са точно когато ви потрябват, само за времето, в което са ви нужни, а наемната цена е изключително добра.

 

Разбира се, нашите къртачи най-често се търсят от строителни фирми, за които вариантът е по-изгоден, отколкото да държат на склад рядко употребявана техника.

 
Кога се използват къртачи под наем

Те са неотменни в началния етап на почти всички строително-ремонтни работи. Чрез смяна на накрайниците (шила, длета, секачи) са приложими за грубо разкъртване на конструкции и за по-фини операции, като сваляне на покрития от плочки без нараняване на стената или отнемане на дебелини.

Видове къртачи

Основни характеристики за тях са мощността на двигателя, честотата на ударите, ъгълът на поставяне на накрайниците, изкъртената маса бетон за един час и др.

Предлагаме ви електрически, бензинови и пневматични къртачи.

  • Електрическите са два класа – до 15 кг и до 30 кг. По-малките са за ремонт на бетонни стени, премахване на тухлени зидове, пробиване на отвори в бетон или тухла. Те са идеални за домашни нужди.  По-големите са предпочитани при ремонт и строеж на пътища, при разкъртване на бетони и асфалт до 30 см.

 

  • Бензиновите къртачи под наем са идеалното решение, ако на обекта няма електричество. С тях безпроблемно разбивате афалт, бетонови настилки, тротоари.

 

  • Пневматичните къртачи осигуряват разбиване на пластове до 35 см дълбочина. Те обикновено са предназначени за професионална употреба при ремонтни и строителни работи.
 
Мерки за безопасност при използване на къртачи под наем

От техническа гледна точка поддържането на машините в изправно състояние е наш ангажимент. Сервизирането им се извършва в собствена ремонтна база на „Рентекс“. Те се доставят на клиентите след обстойна проверка и са безопасни за работа.

 

От ваша страна е необходимо да следите с мощните къртачи под наем да работят  отговорни правоспособни лица. Задължително е да използват антифони поради високото ниво на шум.

 

Потърсете ни, разполагаме с най-подходящия за вас инструмент!

За контакт: 0898 452 897